Thursday, October 20, 2011

Perjalanan ke UIA


Assalamualykum. Di bawah ini adalah cara untuk memohon degree UIA.

Langkah 1
Pergi ke Website UIA

Langkah 2
Baca Intake dan requirement untuk mengetahui kelayakkan diri.
Langkah 3
Apply secara on9

Langkah seterusnya...
Submit, print, dan hantarkan ke UIA...ke alamat berikut:-
International Islamic University Malaysia, P.O. Box 10, 50728 Kuala Lumpur


  • (+603) 6196 4000
  • Fax:(+603) 6196 4053

Hari tu, mase cuti sem bulan July 2011, saya dah call, tanya tentang requirement. Pihak UIA kata 3.00 and above serta band3.

Maaf, jangan terkejut. Masa saya pergi baru2 ni, requirement dah naik ke 3.5 and above serta band4 TAPI, masih boleh buat rayuan. Dan kebetulan saya jumpa kak Ida, our ex-president, dia kata kalau x cukup requirement pun still wat rayuan (kalau betul2 nak).

Kepada yang mengambil MUET, GoodLuck, semoga Allah permudahkan. Dan marilah bersama membeli no kat BSN tu.
Itu sahaja, terima kasih. Wasalam. Uhibbukifillah =)

2 comments:

  1. salam,kak lin. nk ty, intake ni ada interview dulu ke?

    -wasilah

    ReplyDelete
  2. assalamu'alaikum wrt.

    sy sgt2 m'doakan awk bjaya. amin3. :)
    sgt termotivasi, bla bc entri2 awk yg sungguh2 nak pegi uia.

    mg nnt kita dpt jmpa. amin3.

    slm kenal,
    umairah shafei.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...